Over ons

Dit is de Twentepoort Groep. Onze missie, visie en strategie zijn de strategische pijlers en kernwaarden onder vier logistieke ondernemingen welke te samen de Twentepoort Groep vormen.  

Missie

De Twentepoort Groep biedt vanuit vier zelfstandig opererende bedrijven betrouwbare logistieke oplossingen. Elke divisie heeft een eigen specialisme en is onderscheidend in haar marktsegment:

  • Twentepoort Logistiek organiseert weg-, rail-, lucht-, en zeevracht met de focus op vervoer van en naar Oost-Europa, Rusland en Centraal-Azië.
  • Twentrex regelt dagelijks tijd-kritische JIT-zendingen binnen heel Europa.
  • Cargorilla Logistics richt zich als allround logistiek dienstverlener op wereldwijde weg-, rail-, lucht-, en zeevracht.
  • TwenPack is specialist in E-fulfilment, Value Added Logistics en warehousing, zowel voor webwinkels en E-commerce bedrijven als voor groothandels en industrie.

Als logistiek dienstverlener biedt de Twentepoort Groep, dankzij samenwerking met zorgvuldig geselecteerde logistieke partners, wereldwijde expeditie over land, zee en door de lucht. De persoonlijke, no-nonsense aanpak én de typisch Twentse waarde 'afspraak is afspraak' zijn leidend. Bovendien staat kwaliteit, in combinatie met betrouwbaar en persoonlijk contact, aan de basis van deze solide logistieke organisatie. Door beheerste groei en rendement is continuïteit al jaren vanzelfsprekend. En door duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen, weet de Twentepoort Groep klanten te binden en kosten te reduceren. De missie van de Twentepoort Groep is het bieden van uitmuntende logistieke diensten om daarmee van échte meerwaarde voor haar klanten te zijn. Aandacht is hier allesbepalend.

Visie

Door innovatieve en logistieke maatwerkoplossingen te bieden, streeft de Twentepoort Groep er naar om binnen het marktsegment toonaangevend te zijn. Door voortdurend met de klant mee te denken en te toetsen wat de behoeften zijn, verbetert de kwaliteit van de dienstverlening continu. Op langere termijn wil de Twentepoort Groep uitgroeien tot een middelgrote logistieke dienstverlener, die in kwalitatief opzicht ver boven de bedrijfstak uitsteekt.

Logistieke dienstverlening is mensenwerk en succesvolle resultaten worden behaald dankzij deskundige en gemotiveerde medewerkers. Het creëren van een prettige werkomgeving en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers zijn hierin vanzelfsprekend. Dankzij hoogwaardig materieel en moderne ICT- en communicatiemiddelen is efficiënt en effectief werken mogelijk. De Twentepoort Groep investeert daarin voortdurend, nu en in de toekomst. Met het oog op maatschappelijk verantwoord ondernemen is het terugdringen van de CO2-emissie bij transportpartners belangrijk, evenals op de eigen bedrijfslocaties. Door zuinig om te gaan met energiebronnen, blijven transport- en logistieke kosten beheersbaar en concurrerend.

Strategie

Om de missie en visie te verwezenlijken zet de Twentepoort Groep als logistieke organisatie in op:

  • Klant als uitgangspunt. Door met onze klanten mee te denken, kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening garanderen. Middels het toetsen van klant-specifieke behoeften, krijgen we bovendien onze diensten op een nog hoger kwaliteitsniveau.
  • Specialiseren en samenwerken. Als logistieke dienstverlener concentreren wij onze internationale transportactiviteiten met name binnen Europa, met specifieke aandacht voor Oost-Europa en Centraal-Azië. De overige landen, ook overzees, bieden we in samenwerking met andere, zorgvuldig geselecteerde, logistieke partners aan.
  • Groei en uitdaging voor medewerkers. Logistieke dienstverlening is mensenwerk en dankzij deskundige en gemotiveerde medewerkers behaalt de Twentepoort Groep succesvolle resultaten. Een afgeleide doelstelling voor onze organisatie is het bieden van een prettige werkomgeving. Zo besteden we veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en zorgen hoogwaardig materieel en moderne ICT- en communicatiemiddelen voor efficiëntie en effectiviteit op de werkvloer.
  • Innovatie en verbetering. Dankzij innovaties is het mogelijk om CO2-uitstoot terug te dringen, zonder dat daarbij de kosten stijgen. De Twentepoort Groep heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. De keuze voor verbetering van processen drukt transport- en logistieke kosten, ten gunste van de opdrachtgevers. Om dit te bereiken blijven wij investeren in mensen en middelen.
Over ons

Twentepoort redeneert niet vanuit losse logistieke diensten of één logistieke formule, maar wij benaderen logistiek vanuit de totale supply chain. Wij zoeken altijd naar de beste weg voor uw producten en ontwikkelen een supply chain concept dat daar optimaal bij aansluit. Standaard met kwaliteit als basisuitgangspunt. 

Kwaliteit

Nieuwe maatwerk klantoplossingen starten we op een vaste, gestructureerde manier op. Afspraken met onze klanten maken we meetbaar in SLA’s en KPI’s. Dat doen we op alle niveaus in onze Twentepoort organisatie. Wij geloven in veilige en goed georganiseerde werkplekken en in het regelmatig meten en verbeteren van de kwaliteit via externe en interne audits. Om onze medewerkers te laten voldoen aan de eisen van onze klanten investeren we continu in trainingen en opleidingen, o.a. op het gebied van douane. Ons ICT systeem is de degelijke basis waardoor we ook in de toekomst innovatieve logistieke processen kunnen garanderen. Tenslotte meten we periodiek de tevredenheid van onze klanten. Want tevreden klanten zijn ons absolute streven, dag in, dag uit. 

Certificering en ISO 9001-2015

Op het gebied van kwaliteit, veiligheid, integriteit, MVO en duurzaamheid houdt Twentepoort een hoge standaard aan. Certificaten en keurmerken laten onze kundigheid en grote betrokkenheid bij deze belangrijke onderwerpen zien. Het  uitgangspunt van Twentepoort tot het niveau van certificering is gebaseerd op het maximaal vereiste niveau voor onze branche. Sinds december 2018 zijn we door TÜV Nord gecertificeerd voor kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001-2015.

Download via de volgende links een kopie van ons certificaat: 

ISO 9001-2015 Certificaat (NL) of ISO 9001-2015 Certificaat (ENG).

Twentepoort ISO 9001-2015 gecertificeerd

Delen op: